Хванаха наши каналджии с полузадушени мигранти в бус

Хванаха наши каналджии с полузадушени мигранти в бус

Двама българи са задържани в Хърватия, след като в буса им са открити десетки нелегални мигранти с изключително тежко състояние. При полицейска проверка на магистралата в района на хърватския град Новска бил спрян товарен автомобил с британска регистрация и български шофьор. Полицията открива 67 души, натъпкани в автомобила.
Емигрантите са на възраст между 15 и 20 години, но сред тях има и две деца. Част от мигрантите са били натровени с въглероден монооксид, също така дехидратирани, изгладнели и с лошо здравословно състояние.
Голяма част от хората са с измръзвания,затова се наложили допълнителни медицински процедури. На място са изпратени 22 екипа на спешната помощ, като пострадалите са настанени в болнични заведения в няколко града. Тези, които са в добро здравословно състояние, са били преместени в бежански центрове. Четирима остават в тежко състояние.
Двамата българи са в ареста, предстои да им бъдат повдигнати обвинения. „Ефикасността е по-голяма от унгарската телена ограда… Всички нелегални мигранти ще бъдат върнати обратно там откъдето са дошли, защото на всички е ясно как се влиза легално в Хърватия“, подчертава Орепич.

Източник: Сега

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder