Шофьорът-убиец от Берлин е мигрант

Шофьорът-убиец от Берлин е мигрант

Шофьорът на камиона убиец, който се вряза в коледен базар в Берлин, е мигрант от Афганистан или Пакистан, пристигнал в Германия през февруари.

От полицията съобщиха в социалната мрежа „Туитър“, че шофьорът е задържан. Органите на реда информираха и, че спътникът му, който загина от раните си, е поляк. Разследва се версията, че бежанецът може би е убил истинския шофьор на камиона и после се е врязал в тълпата на коледния базар.

Говорителят на полицията в Берлин Винфрид Венцел заяви, че заподозреният, за когото се предполага, че е шофирал камиона, е бил спрян от полицаи на около 2 км. от мястото на трагедията и е бил разпитван.

По последна информация 12 души са загинали, а 48 са ранените, четирима от които са с тежки наранявания, след като тежкотоварен камион се вряза в коледен базар в Берлин, снощи. Атаката стана в пешеходна зона на площад „Брайтшайдплац“ край Мемориалната църква „Кайзер Вилхелм“ в западната част на града.

Камионът е регистриран в Полша и е собственост на полски бизнесмен – Ариел Журавски, който потвърди, че шофьорът му го няма и той няма връзка с него от 16 ч. в понеделник.

„Не сме го чували от около 16 ч. в понеделник. Не знаем какво се е случило с него. Той е мой братовчед. Познавам го откакто бях дете. Мога да гарантирам за него“, каза Журавски.

Берлинската полиция обяви официално, че камионът се е врязал целенасочено в Берлинския коледен базар
снощи. В „Туитър“ властите съобщиха, че разследването е стигнало до заключението, че нападението е било извършено умишлено.

Засега германските политици се въздържат да окачествят катастрофата като терористична атака, тъй като много от детайлите все още са непроверени или неясни. Вътрешният министър на Германия Томас де Мезиер заяви: “Все още не искам да използвам думата „нападение“ в този момент, въпреки че много неща говорят именно за това.

Изборът на думи тук ще има психологически ефект в цялата страна и ние искаме да бъдем много внимателни и да работим с резултатите от разследването, а не с предположения“.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder