Топ вести
Съветник на Тръмп обяви, че Русия е свързана с хакерските атаки

Съветник на Тръмп обяви, че Русия е свързана с хакерските атаки

Топ съветник на новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп счита, че руснаците са замесени в хакерски атаки срещу страната по време на президентската кампания.

Това е много различна позиция в сравнение с поддържаната от бъдещата администрация на САЩ.

Бившият директор на ЦРУ Джеймс Улси, съветник на Тръмп в областта на националната сигурност, изтъкна, че категорично да се установи кой стои зад хакерството е трудно, но той вярва, че руснаците и вероятно други са замесени.

Мисля, че руснаците са замесени, но това не означава, че други хора не са също. Често не е съвсем лесно да се каже кой е, защото е възможно, и понякога е лесно, да покриете следите си. Има много трикове, счита той.

Коментарът на Улси идва на фона на категоричната позиция на Тръмп и съветниците му, че има съмнение относно връзката между Русия и последните атаки срещу демократите.

В същото време американски източници от разузнаването на САЩ обявиха, че са установили нови „дигитални пръстови отпечатъци“, които показват, че Москва стои зад хакерските атаки.

Администрацията е проследила хакерските атаки до използвания компютърен език, включително следи от кирилица, използван за създаването на малуеър кода.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder