Край на арбитражния произвол на монополите

Край на арбитражния произвол на монополите

Омбудсманът Мая Манолова: Победата над арбитражите и монополите днес е историческа

Народното събрание прие днес на второ четене промените, предложени от омбудсмана Мая Манолова в Гражданския процесуален кодекс, с които се изключват потребителските спорове от обхвата на арбитражните съдилища, както и падането на юрисконсултските възнаграждения с близо 6 пъти. „Искам да благодаря на депутатите, че не се подлъгаха на корпоративния натиск, затова, че направиха едно добро за гражданите“, заяви по този повд Манолова на брифинг в парламента след гласуването на промените. Омбудсманът специално благодари на членовете на правна комисия и лично на председателя й Данаил Кирилов, затова че са удържали на думата си и са направили всичко възможно законът да бъде факт.

Общественият защитник подчерта, че приетите текстове повеляват незабавно прекратяване на всички висящи производства, защото тяхното разглеждане от частен арбитраж става недопустимо. „Всички арбитражни дела, които са заведени до момента, които ще бъдат заведени през следващите дни, са недопустими. Те трябва да бъдат прекратени. Затова всяко ново съобщение – в кошчето“, категорична бе Манолова.
По думите й, това е „исторически успех за 11-годишната история на институцията омбудсман“, който определи като победа на гражданите срещу монополите, колекторите и частните арбитражни съдилища.

Екип:ВидинВест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder