Прокуратурата започва разследване на длъжностни лица в Министерството на външните работи

Прокуратурата започва разследване на длъжностни лица в Министерството на външните работи

Прокуратурата се е захванала с разследването срещу длъжностни лица от Министерството на външните работи за престъпление по служба и безстопанственост. Касае се за обществена поръчка, посочват от прокуратурата.
Тя засяга осигуряване на въздушен транспорт, хотелски настанявания и медицински застраховки при служебни пътувания за служителите на Министерството на външните работи.
От ръководството са сключили две споразумения с Министерството на земеделието и храните, по силата на които са ползвали услугите на търговско дружество чрез МЗХ. С това търговско дружество МЗХ е в договорни отношения след проведена обществена поръчка за осигуряване на въздушен транспорт, хотелски настанявания и медицински застраховки при служебни пътувания за служителите на МЗХ.
Целта е била да се облагодетелства търговското дружество, което не е имало сключен договор с МВнР, а само с МЗХ. По силата на двете споразумения МВнР се е задължило да заплати за 6 месеца на дружеството общо сумата от 700 000 лева за самолетни билети, ваучери за хотелски настанявания и застраховки.
Освен това от данните по делото е установено, че от МВнР не са се възползвали от предоставените на МЗХ от търговското дружество големи отстъпки при доставяне на самолетни билети и ваучери за хотелско настаняване, въпреки, че са имали такава възможност. От това са настъпили щети на МВнР в размер на 148 000 лв.
В процеса на разследването ще бъде изискана всички документи от МВнР и МЗХ.
Предстоят разпити на всички лица, имащи отношение към случая. Предстои назначаване на икономическа експертиза за установяване на точната стойност на причинените имуществени вреди за МВнР.

Източник: Darik news

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder