Топ вести
07.12.2023 - Враца подготвя поредното издание на Празник на врачанските вина, ракии и мезета
07.12.2023 - Утвърдени са нови образци на задължителните документи по Закона за управление на етажната собственост
07.12.2023 - Разследват телефонна измама за над 69 хил. лева
07.12.2023 - Двама водачи на леки автомобили са настанени с фрактури в лечебни заведения след ПТП в гр. Вълчедръм
07.12.2023 - Остават броени часове до Концерт-спектакъла „Коледна суматоха“
07.12.2023 - Вкусно коледно меню за по-малко от 50 лв.? Мисия възможна с Lidl
07.12.2023 - Пиян младеж се блъсна в дърво край Оряхово
06.12.2023 - В Чирен бе осветен курбан за здраве и благополучие
06.12.2023 - Спортният клуб УШУ – Монтана спечели общо 17 медала от Републиканското първенство по Ушу и Кунгфу в Пловдив
06.12.2023 - На Никулден във Видин запалиха светлините на сребърното кандило-кораб в митрополитската църква
Група за трафик на жени в Германия бе неутрализирана от българските служби

Група за трафик на жени в Германия бе неутрализирана от българските служби

Специализирана прокуратура и ГДБОП нуетрализираха група за трафик на жени в Германия, информираха от Апелативната специализирана прокуратура. На 25 януари 2017 година Специализираната прокуратура повдигна обвинения на трима участници в организирана престъпна група за незаконен трафик на хора с цел сексуална експлоатация от България за Германия.
На 25 януари 2017 година в Ямбол при специализирана операция на ГДБОП под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура задържаха двама от групата Мехмед М. и Мерсан М. Третият се намира на територията на Германия, за него вече е издадена европейска заповед за арест, предстои да бъде задържан и доведен в България. Според събраните до момента доказателства групата е действала от 2011 г.
Мехмед и Мерсан М. набирали жени от Ямбол и региона като им обещавали да им осигурят жилища и доходоносна работа в град Леге, ФРГ. Превеждали ги там с личните си автомобили и ги „предавали“ на живеещия от години в Леге трети участник в престъпния бизнес. На повечето от жените се наложило да проституират против волята им, тъй като пристигнали с обещания за друга работа.
При направените претърсвания в трите жилища на обвиняемите за иззети пари, банкови преводи от Германия и множество други документи, доказващи престъпната им дейност. Иззети са двата автомобила, с които е осъществяван трафика, разпитани са свидетели, събрани са и други доказателства.
С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на двамата задържани участници е наложено прокурорско задържане до 72 часа. На 27 януари 2017 година от Специализирания наказателен съд ще бъде поискано налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от тях.

Източник: Focus news

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder