Основната цел на служебния министър: „Запазване на енергийната стабилност на държавата“

Основната цел на служебния министър: „Запазване на енергийната стабилност на държавата“

Основната цел пред мен е запазване на енергийната стабилност на държавата и нейното нормално функциониране. Това каза служебният министър на енергетиката Николай Павлов при поемане на поста от досегашния министър Теменужка Петкова.
Спокойна съм за енергетиката в следващите няколко месеца, каза Петкова и изрази задоволство, че за поста е избран човек от екипа на Министерството на енергетиката. Тя посочи, че приема назначаването на Павлов като оценка от президента Румен Радев за работата в енергетиката през последните две години и това ще осигури приемственост в сектора.
Оставям енергетиката финансово стабилна и стабилна от гледна точка на сигурността на системата, каза Петкова. Тя връчи на служебния министър доклада на Световната банка за либерализация на българския енергиен пазар. От своя страна Николай Павлов обеща да инициира обществено обсъждане по доклада. Той декларира като приоритети запазването на финансовата стабилност на енергетиката и нейното подобряване, където е възможно, продължаването на процеса на либерализация на сектора и интензивна работа по проектите за диверсификация на маршрутите и доставките на газ.
Павлов посочи, че ще разчита на екипа на министерството, с който е работил досега. Другата седмица ще бъде назначен нов зам.-министър, който, по думите му, разбира от ток.
В отговор на въпрос служебният министър каза, че от информацията, с която разполага, няма опасения за върхово натоварване на енергийната система тази вечер предвид метеорологичните условия. Изпълнителният директор на Българския енергиен холдинг Петьо Иванов коментира, че не знае дали днес е най-мразовитият ден, но няма притеснения за свръхнатоварване на системата.

Източник: БТА

Сподели в социалните мрежи:
Тагове:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder