Меркел: Забраната на Тръмп е погрешна и неоправдана

Меркел: Забраната на Тръмп е погрешна и неоправдана

Германската канцлерка Ангела Меркел заяви днес, че указът на американския президент Доналд Тръмп , забраняващ влизането в САЩ на граждани и бежанци от няколко предимно мюсюлмански страни, е погрешен и не може да бъде оправдан със съображения за сигурност. Това заяви в Берлин днес нейният говорител Щефен Зайберт, цитиран от ДПА и Асошиейтед прес.
„Тя е убедена, че дори необходимата решителна борба срещу тероризма не оправдава поставянето под общо подозрение на хора с определен произход или определено вероизповедание“, посочи Зайберт.
Канцлерката изразява съжаление за наложената в САЩ забрана и е изразила своята загриженост по този повод пред президента Тръмп в телефонния им разговор вчера, посочи нейният говорител. Тя е напомнила също така, че Женевските конвенции изискват международната общност да приема бежанци от войни по хуманитарни съображения, добави Зайберт.
Той каза още, че германското правителство сега ще разгледа последствията от американската забрана за германски граждани с двойна националност и „ще защитава техните интереси, ако се наложи, пред нашите американски партньори“.

Източник:БТА

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder