Доналд Тръмп уволни министъра на правосъдието

Доналд Тръмп уволни министъра на правосъдието

Доналд Тръмп уволни министъра на правосъдието и генерален прокурор на САЩ Сали Йейтс броени часове след като тя си позволи крайно необичайната стъпка да се опълчи на Белия дом.
Йейтс, която бе назначена още от президента Барак Обама, съобщи снощи, че нейното министерство няма да защитава наложените с президентски указ ограничения за граждани от 7 мюсюлмански страни да влизат в САЩ, защото тя ги смята за незаконни.
На Сали Йейтс й оставаха няколко дни на поста, защото се очаква Сенатът да утвърди номинирания от Тръмп за министър на правосъдието, сенатора Джеф Сешънс. Сега за този кратък период Американския президент избра нов и.д. министър – прокурорът наа източната област Вирджиния Дейна Боенте.
Информацията за спешната смяна беше направено от Белия дом в Туитър. В него твърденията на Йейтс се окачествяват като реторични и се посочва, че Доналд Тръмп е действал в рамките на президентските си пълномощия, подписвайки указа.
„Този случай е нагледна демонстрация колко политизирана е станала нашата съдебна система“, съобщи политическият съветник на президента Стивън Милър.

Източник: БТА

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder