Топ вести
АБВ и „Движение 21“ в коалиция на изборите

АБВ и „Движение 21“ в коалиция на изборите

Председателите на АБВ и „Движение 21“ Константин Проданов и Татяна Дончева подписаха коалиционно споразумение за съвместно явяване на предсрочните парламентарни избори.
Целта ни е да дадем смислена ляво-центриска алтернатива с реални, работещи послания, съобщи лидерът на АБВ. Проданнов отбеляза, че двете формации са осъзнали, че лявото пространство е неефективно и е необходимо да бъде консолидирано на идейна основа, на базата на приоритети. Проданов отбеляза, че нито една от двете партии не прави компромис с идентичността си.
Татяна Дончева обясни, че в АБВ и „Движение 21“ има една генерация 35-40-годишни млади хора, които не са толкова известни като лидерите на двете формации, но са с много сериозен политически потенциал и именно те ще дадат лицето на истинското ляво-център. Дончева определи, че „Движение 21“ добави своите три приоритета към тези на коалицията, а именно – образование, култура и радикална съдебна реформа с промени в Конституцията.
Сред гостите на събитието бяха досегашният лидер на АБВ и президент на България от 2002 до 2012 година Георги Първанов и Румен Петков, член на ръководството на партията.

Източник: БТА

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder