Къде има най – много телефонни измамници?

Къде има най – много телефонни измамници?

Телефонните измамници стават все по-изобретателни, осведомяват от полицията. Новата схема в момента на телефонните измамници е да се представят за служители на реда и да събират данни за жертвите предварително, като казват, че са служители на държавни институции и обновяват данните на своите потребители.
От главна дирекция „Национална полиция“ препоръчват на хората да не предоставят личните си данни по телефона. До момента са задържани общо 13 извършители, информира Златка Падинкова от ГД „Национална полиция“.
„Измамниците са концентрирани в три населени места на територията на страната. Това са Плевенска област, Великотърновска и Русенска. В Плевенска област най-популярен е гр. Левски. Във Великотърновска са Горна Оряховица, Павликени и с. Камен и в Русенска област е Ветово“, предупреди Златка Падинкова.
„Ние постоянно говорим, казваме, че никой не иска предоставяне на пари. Няма държавна институция, която да иска предоставяне на пари по телефона или да се хвърлят през тераса, балкон, да се оставят до кошчета за боклук, но в крайна сметка хората продължават да се връзват и да предоставят паричните средства, които искат извършителите“, отбеляза Падинкова.

Източник: Труд

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder