Вижте списъка на всички длъжници на КТБ!

Вижте списъка на всички длъжници на КТБ!

Синдиците на Корпоративна търговска банка (КТБ) публикуваха списък с некоректните длъжници на КТБ АД, които имат непогасени задължения към банката по отпуснати банкови кредити, информираха от КТБ. През настоящия месец предстои публикуването в Търговския регистър на първата частична сметка за разпределение между кредиторите на „Корпоративна търговска банка” АД (в несъстоятелност) – КТБ АД (н), на събраните парични средства от масата на несъстоятелността. Размерът на сумите, които кредиторите ще получат зависи изцяло от възстановените от длъжниците на банката средства.

В последните седмици няколко партии и обществени организации изразиха недоволство, че синдиците на КТБ са събрали незначителна част от дължимите от длъжници суми. Вероятно в отговор на тези критики, синдиците се оплакват, че въпреки многобройните съдебни и съдебно-изпълнителни дела, заведени срещу некоректните кредитополучатели, голяма част от длъжниците не погасяват своите задължения. „Тези длъжници използват всякакви методи и действия, за да не погасяват задълженията си и да отклоняват активи, които могат да послужат за удовлетворяване на банката, с което увреждат интересите на вложителите на банката (които сега са и нейни кредитори). Това поведение на длъжниците има съществено отражение върху размера на събраните (възстановените) суми в масата на несъстоятелността и съответно върху сумите, които ще се разпределят между кредиторите на банката“, съобщават от банката.

В списъка присъства бившият изпълнителен директор на КТБ Илиан Зафиров, който има 302 476 евро задължения към банката. Изпълнителният директор Орлин Русев, срещу имаше повдигнати обвинения за участие в присвояването на 206 млн., също е в публикувания списък с 63 065 евро задължения към КТБ. От списъка става ясно, че „ТВ Седем“ ЕАД, което притежаваше канала ТВ 7, някога собственост на банкера Цветан Василев, има задължения на стойност 2 016 296 евро. Като най-голям длъжник в списъка е посочено дружеството „ТЦ-ИМЕ“ АД – с общи задължения от 181 278 024.18 лева, следвано от „Глас Индъстри“ АД с 177 018 713.44 лева. „ТЦ-ИМЕ“ АД беше смятана за една от ключовите компания в структурите на Цветан Василев, но след фалита на Корпоративна търговска банка се смята, че се контролира от лагера около Делян Пеевски. „Партнер Лизинг“ АД от своя страна дължи 141 505 329.00 лева, а „Алфа Кепитъл“ АД – 141 441 591.00 лева. „Родина Пропъртис“ ЕАД – 133 876 299.46 лева. „Нафтекс Петрол“ ЕООД, която е един от основните доставчици на течни горива в страната, дължи 129 млн. лв. ДОМТЕХ ХОЛДИНГ АГ, чиито кредит е свързан със закупуването на „Техномаркет“ дължи 23 581 037 евро.
Сред лицата с най-големи задължения към банката е посочен Жайер Етварт Агопян – с 1 126 925.78 лева, следван от Диана Иванова Късметска – с 939 416.44 лева задължения. С най-малък дълг – само 13.00 лева, е посочен Петър Сребреков.

Източник: Actualno. com

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder