„Дойче банк“ разследва лични сметки на Доналд Тръмп с Русия

„Дойче банк“ разследва лични сметки на Доналд Тръмп с Русия

„Дойче банк“ е направила вътрешно разследване за връзка между личните сметките на Доналд Тръмп с Русия.
Германската банката прави проверка дали заеми за стотици милиони долари на американския президент са подкрепени с гаранции от Москва и дали има данни за други подозрителни връзки с Русия.
„Дойче банк“ в момента е разследвана от правосъдното министерство на Американските щати за манипулиране на пазара на ценни книжа непосредствено преди световната финансова криза през 2008 година.
Членовете на най-близкия семеен кръг на президента също са клиенти на германската банката. На проверка са подложени и сметките на Иванка Тръмп, нейния съпруг Джаред Къшнър, който работи като съветник в Белия дом, както и неговата майка Серил Щатмауер.
Досегашният анализ на банката не е намерил никакви доказателства за руски връзки, но институцията е под натиск да назначи друг допълнителен анализ от независим експерт, който да направи нова проверка на сметките.
Според анализ на „Блумбърг“ Доналд Тръмп дължи на „Дойче банк“ 300 млн. долара. Към нея той има четири големи ипотеки – на нов луксозен хотел във Вашингтон точно до Белия дом, на хотела му в Чикаго и на курорта му в Маями.
Миналият месец Великобритания и САЩ наложиха глоба от 630 милиона долара на банката, тъй като не е успяла да предотврати пране на пари в клона й в Москва. Става въпрос за най-малко 10 милиарда долара руски пари.

Източник: Мениджър news

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder