Служители на ГДБОП заловиха престъпна група за трафик на жени

Служители на ГДБОП заловиха престъпна група за трафик на жени

Специализираната полицейска операция е проведена на 21 февруари на територията на София, Пловдив и Банско. Информират от пресцентъра на МВР. В полицейската оперция са участвали служители на ГДБОП и колегите им от СДВР, Пловдив и Благоевград. В хода й е неутрализирана организирана престъпна група, занимавала се със сводничество и склоняване към проституция и ръководена на столичанка с инициали Т. Д. /28 г./. Според събраната до този момент информация, чрез изградена мрежа от „сътрудници“ групата е набирала млади жени с обещание за различни облаги. Жертвите – две от които непълнолетни и една бременна в деветия месец, били склонявани или заставяни да предоставят сексуални услуги срещу заплащане, както в предварително наети за целта жилища, така и на адреси на клиенти на територията на София, Пловдив, Благоевград и Банско.
При извършените процесуално-следствени действия, на различни адреси органите на реда са открили и иззели бележки и тетрадки с водени в тях отчети от заработените средства, мемори карти, флаш памети, таблети, смартфони и преносими компютри. Намерени са договори за наем на жилища за предоставяне на сексуални услуги срещу заплащане, иззети са и други документи имащи отношение по случая, както и наркотични вещества.
В рамките на 24 часа, освен Т. Д. били задържани още 10 души.
След доклад на материалите в Специализираната прокуратура, на петима от тях са повдигнати обвинения за престъпления и им е наложена мярка за неотклонение „задържане за срок до 72 часа”. С постановления на Специализирания наказателен съд от 25 февруари 2017 година на лидерката на групата Т.Д. и на Н.И. – нейните сътрудничка, е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“, а на друга е определена парична гаранция. Другите двама обвинени са оставени без мерки за неотклонение. По отношение на тях Специализирана прокуратура ще внесе протест в Апелативния специализиран наказателен съд с искане за налагане на мерки за неотклонение.
Работата по документиране и доказване на престъпната дейност на задържаните продължава, под прякото ръководство на наблюдаващия прокурор от Специализирана прокуратура.

Източник: Focus news

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder