Топ вести
12.04.2024 - Назначени са трима заместник-министри
11.04.2024 - Заместник-кметът Борисова награди част от победителите в конкурса „С очите си видях бедата“
11.04.2024 - Грандиозно лекоатлетическо събитие ще се проведе във Видин през следващите четири дни
11.04.2024 - Продължава приема на проектни идеи по Приоритет 1 „Интегрирано градско развитие“
11.04.2024 - За любовта като зависимост, лъжата, парите и кариерата в петия сезон на подкаста на Мадлен Алгафари
10.04.2024 - iPhone 12 64GB и iPhone 13 128GB се предлагат с до 150 лева отстъпка в онлайн магазина на Yettel
10.04.2024 - Кметът на Видин д-р Цветан Ценков проведе среща с представители на висши учебни заведения
10.04.2024 - От читалището в Ново село сигнализираха за нередности при разпределението на читалищната субсидия
10.04.2024 - Видинчанин с 3,48 промила алкохол зад волана се заби в мантинела
10.04.2024 - Монтират нови 100 камери за видеонаблюдение във Враца
Военнослужещи ще участват в тържественото отбелязване на 139-та годишнина от Освобождението на България

Военнослужещи ще участват в тържественото отбелязване на 139-та годишнина от Освобождението на България

С тържествени проверки (зари), военнослужещи от Сухопътните войски ще почетат паметта на загиналите за свободата на България в градовете: Стара Загора – с представителни подразделения от гарнизона, в Пловдив – с представителни формирования и Представителния духов оркестър от гарнизона в града, Чепеларе – 101-ви Алпийски батальон-Смолян, Оряхово – военно формирование 54990 – Враца. Това информираха от пресцентъра на Министерство на отбраната.
В тържествени ритуали по издигане на Националния флаг и поднасяне на венци и цветя военнослужещи от Сухопътните войски ще участват в градовете: Стара Загора, където ще се проведе шествие с 300-метров национален флаг, Белене – в.ф. 28880, Смолян – 101-ви Алпийски батальон, Благоевград – в.ф. 26400, Асеновград – в.ф. 24490. Горна Оряховица – в.ф. 22790, Елин Пелин – в.ф. 42600 – Мусачево. Представителните формирования и военният духов оркестър от състава на 61-ва Стрямска механизирана бригада ще участват в тържествените чествания в град Казанлък и пред „Паметника на свободата“ на връх Шипка. В церемония по издигане на националния трибагреник и панихида в памет на загиналите за Плевен 31 000 воини ще се включат военнослужещите от гарнизона.
Представителни подразделения от Сухопътните войски ще се включат и в тържествата за отбелязване на 139-та годишнина от Освобождението на България и в градовете: Казанлък, Ловеч, Хасково, Ямбол, Шумен, Сливен, Русе, Враца, Монтана, Видин, Бяла Слатина, Свищов.
По случай 3 март военнослужещи от Военноморските сили ще участват в церемонии по издигане на Националното знаме и във военни ритуали за полагане на венци и цветя пред паметниците на загиналите в Освободителната война от 1878 г. в градовете Добрич, Варна, Бургас, Созопол, Черноморец, Дългопол, Средец.
На 3 март във Варна представителни части от гарнизона и от Военновъздушните сили, Представителният духов оркестър на ВМС и Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров” ще участват в церемония по издигане на националния флаг пред общината, тържествена проверка (заря), полагане на венци и цветя пред паметниците на загиналите руски и украински воини в Освободителната война.
В Бургас представителни подразделения от Военноморските и Военновъздушните сили и Сухопътни войски ще участват в церемония по издигане на Националното знаме.
В Пловдив военнослужещи от авиобази Граф Игнатиево и Крумово и Представителният духов оркестър на ВВС ще участват в тържествената проверка (заря) на площад „Централен” в Пловдив. Представителни подразделения от Военновъздушните сили ще се включат и в честванията и в градовете Плевен и Ямбол.
Военнослужещи от гарнизон Пловдив и 68-ма бригада „Специални сили“ ще участват в ритуали по поднасяне на венци и цветя пред паметника на загиналите по време на Освободителната война руски, финландски и румънски воини, Паметника на опълченците на Централните гробища и паметника на Руските освободители в парка „Бунарджика”. Военнослужещите от 68-ма бригада ще се включат и в тържествената проверка (заря) на площад „Централен“ пред гарнизонния военен клуб.

Източник: Focus news

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder