Над 45 % от годишните декларации в област Видин подадени по интернет

Над 45 % от годишните декларации в област Видин подадени по интернет

Над 1 600 са годишните данъчни декларации за 2016 година, подадени от фирми и физически лица в Област Видин от началото на годината до сега. От тях близо 750 са подадени по интернет – с електронен подпис или ПИК (персонален идентификационен номер).
От приходната агенция напомнят, че срокът за подаването на декларациите за облагане на доходите изтича на 2 май 2017 година (30 април е в неделя, а 1 май е почивен ден). Най-лесно и бързо формулярите могат да се подадат по електронен път, без електронен подпис. За целта е необходим ПИК, който се издава безплатно в офис на НАП.
Ако подадат декларациите си по електронен път до 31 март 2017 година, физическите лица могат да ползват и 5% отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната данъчна декларация, но не повече от 1000 лева. Допълнителното условие е да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и да внесат целия размер на данъка за довнасяне в срок до 2 май 2017 година.
Срокът за фирмените декларации е 31 март 2017 година. Ако бъдат подадени по електронен път, може да се ползва 1% отстъпка от дължимия годишен корпоративен данък (но не повече от 1000 лева). Тази отстъпка се ползва, само ако и данъкът е внесен до крайния срок за подаване на декларацията – 31 март 2017 година.
Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации и внасяне на суми към бюджета може да се получи на телефона за информация на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор, на интернет страницата – www.nap.bg или в офисите на приходната агенция.

Източник: НАП

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder