Топ вести
Регистрираха мозъчна активност при починал пациент

Регистрираха мозъчна активност при починал пациент

В Канада лекари регистрираха мозъчна активност при пациент след неговата смърт. От момента на спирането на сърцето специалистите открили продължителни делта-вълни, които са характерни за състояние на дълбок сън. След като при човека била установена мозъчна смърт, за която е характерна липса на пулс и реакция на зениците, на електроенцефалограмата в продължение на 10 минути били наблюдавани делта-вълните.
Канадските учените следили за функционирането на мозъка и другите органи у четирима пациенти в терминално състояние, когато намалява активността на централната нервна система. Лекарите направили извода, че процесът на смърт може да бъде уникален за всеки човек. Те установили значителна разлика в електроенцефалограмите у пациентите 30 минути преди рязкото падане на артериалното налягане и пет минути след това. Специалистите до момента нямат отговор на въпроса как е възможно мозъкът да функционира след спирането на сърцето. Една от версиите дори е неизправност на оборудването.
По-рано учени от Великобритания, след 2-годишно проучване, съобщиха, че съществува живот след смъртта. Според тях мозъкът не престава да действа поне 30 секунди след пълното спиране на сърцето.

Източник: Actualno.com

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder