Топ вести
12.04.2024 - Назначени са трима заместник-министри
11.04.2024 - Заместник-кметът Борисова награди част от победителите в конкурса „С очите си видях бедата“
11.04.2024 - Грандиозно лекоатлетическо събитие ще се проведе във Видин през следващите четири дни
11.04.2024 - Продължава приема на проектни идеи по Приоритет 1 „Интегрирано градско развитие“
11.04.2024 - За любовта като зависимост, лъжата, парите и кариерата в петия сезон на подкаста на Мадлен Алгафари
10.04.2024 - iPhone 12 64GB и iPhone 13 128GB се предлагат с до 150 лева отстъпка в онлайн магазина на Yettel
10.04.2024 - Кметът на Видин д-р Цветан Ценков проведе среща с представители на висши учебни заведения
10.04.2024 - От читалището в Ново село сигнализираха за нередности при разпределението на читалищната субсидия
10.04.2024 - Видинчанин с 3,48 промила алкохол зад волана се заби в мантинела
10.04.2024 - Монтират нови 100 камери за видеонаблюдение във Враца
Румен Радев присъства на учението на френския Корпус за бързо реагиране

Румен Радев присъства на учението на френския Корпус за бързо реагиране

Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев днес присъства на финалния етап от учението на френския Корпус за бързо реагиране Trident Jaguar 2017 на полевия учебен полигон „Ново село“.
„Отлично разбирам каква сложна комуникация и логистика е разположена тук и колко усилия отнема получената информация да достигне до съответните адресати“,каза държавният глава. Радев благодари на участниците в учението за ангажираността в работата и готовността им да отговорят на всяка потенциална заплаха за мира и европейските ценности.
Учението, започнало на 8 март, е финален етап от процеса на сертификация на многонационалния щаб на корпуса като щаб на съвместните сили на Алианса в съответствие със структурата на силите на НАТО през 2017 година. То се провежда до 17 март в България и Норвегия и в него участват близо 1000 военнослужещи от 25 страни. Учението се основава на фиктивен сценарий, включващ действия в условна област, наречена Сколкан в Скандинавския регион. Операцията включва и бойни действия с висок интензитет.
На учебен полигон „Ново село“ е развърнат Щабът на Корпуса за бързо реагиране – Франция. Обработени са били 4 ешелона с техника и материални средства, извършени са били товаро-разтоварни дейности и транспортиране на 260 контейнера до полигона, осигурени са били охрана на ешелоните и медицинско осигуряване.
Учението допринася за подобряване и проверка на българските способности за осигуряване поддръжка от страната домакин, заяви генерал-лейтенант Любчо Тодоров, командващ Съвместното командване на силите. Той допълни, че учението ще развие способностите на българските военнослужещи и ще допринесе за подорбяването на партньорството и развитието на военното сътрудничество.
Адмирал Манфред Нилсен, заместник-командващ Съюзното командване на НАТО по трансформацията, съобщи, че НАТО цени много високо всяка подкрепа от страната ни, както с участието й в учения, така и в операции на Алианса.

Източник: БТА

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder