Правна информация в обществените библиотеки

Правна информация в обществените библиотеки

Регионална библиотека „Михалаки Георгиев”, гр. Видин започва изпълнението на проект „Правна информация в обществените библиотеки“, осигурен от фондация „Глобални библиотеки – България“ и финансиран от Посолство на САЩ в България.
Проектът ще пилотира нова е-услуга в библиотеките, като по този начин повиши капацитета им на информационно-образователни центрове в местната общност.
Той ще се реализира в партньорство със студентската правна клиника към Юридическия факултет на УНСС.
Дейностите са насочени към подобряване на достъпа до правосъдие на българските граждани, чрез повишаване на правната им култура и грамотност.
За целта ще бъде изградена система за онлайн заявки и запитвания. Чрез нея гражданите ще могат да получават безплатно отговори на своите въпроси от студентите в правната клиника. Те ще бъдат правно ориентирани как да решат своите казуси – самостоятелно, чрез адвокатска услуга, чрез безплатна правна помощ по съответния ред или по друг начин.
Проектът се реализира със съдействието на Регионалните библиотеки в Благоевград, Враца и Кюстендил, общинската библиотека в гр. Самоков и читалищната библиотека в гр. Ботевград.

РБ „Михалаки Георгиев“

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder