Топ вести
12.04.2024 - Назначени са трима заместник-министри
11.04.2024 - Заместник-кметът Борисова награди част от победителите в конкурса „С очите си видях бедата“
11.04.2024 - Грандиозно лекоатлетическо събитие ще се проведе във Видин през следващите четири дни
11.04.2024 - Продължава приема на проектни идеи по Приоритет 1 „Интегрирано градско развитие“
11.04.2024 - За любовта като зависимост, лъжата, парите и кариерата в петия сезон на подкаста на Мадлен Алгафари
10.04.2024 - iPhone 12 64GB и iPhone 13 128GB се предлагат с до 150 лева отстъпка в онлайн магазина на Yettel
10.04.2024 - Кметът на Видин д-р Цветан Ценков проведе среща с представители на висши учебни заведения
10.04.2024 - От читалището в Ново село сигнализираха за нередности при разпределението на читалищната субсидия
10.04.2024 - Видинчанин с 3,48 промила алкохол зад волана се заби в мантинела
10.04.2024 - Монтират нови 100 камери за видеонаблюдение във Враца
Четири жилищни сгради във Видин са напълно обновени по Националната програма за енергийна ефективност

Четири жилищни сгради във Видин са напълно обновени по Националната програма за енергийна ефективност

С най-голям брой апартаменти от четирите жилищни кооперации е бл. 9 в ж.к. „Строител“. Кметът на Община Видин Огнян Ценков, заедно със заместник-кмета по устройство на територията и развитие на инфраструктурата инж. Цветан Асенов се срещна днес с живеещите в блока. Хората го посрещнаха с хляб и мед, а той им благодари. „Искам да споделя своето удовлетворение и вашата радост за новата придобивка. Блокът вече е в завършен вид и са осъществени всички мерки по саниране във връзка с Националната програма за енергийна ефективност“ – каза Ценков. Той подчерта, че за да бъде осъществена тази програма, е била необходима инициатива не само от държавата и общината, а и голяма активност от страна на гражданите. Резултатът е по-красиви, по-уютни жилища, по-малко разходи за отопление в домакинствата, по-добра жизнена среда.
Председателят на Сдружението на собствениците Елена Ризова благодари на Община Видин в лицето на нейния кмет, на проектантите, строителите и обитателите на кооперацията за съпричастността. Тя изрази убеждението си, че трудностите и проблемите са преодолени и всички страни са доволни от постигнатото.
На срещата присъства и Денислав Цветанов, представител на фирмата-изпълнител на обекта, който се спря накратко на основните дейности, извършени в жилищния блок. Той уточни, че гаранцията на реализираните мерки по програмата е 5 години. При сигнали на собственици за възникнали проблеми, те ще бъдат своевременно отстранени.
Останалите три обновени жилищни блока са: №20 в ж.к. ”Гео Милев”, №3 в ж.к. Крум Бъчваров” и №2 в ж.к. „Бонония”. Пред приключване е работата по петия – жилищен блок №2 на ул. „Свети Кирил”. Обектите са с разгъната площ от над 24 хиляди кв.м. В общо 360-те апартамента живеят повече от 620 души. Над 4 млн. лв. е инвестицията от бюджета по програмата, с които са монтирани външна изолация на стените, нова PVC дограма, поставена e топлоизолация и хидроизолация на покрива, обновени са и общите части, като са ремонтирани заземителната и мълниезащитна инсталации, електроинсталацията и е въведено енергоспестяващо осветление. С мерките, изпълнени в тези сгради, се очаква 50% намаление на разхода за енергия.
Огнян Ценков съобщи, че е подготвена цялостната документация за още 5 обекта. Той призова всички граждани да бъдат активни, да кандидатстват по програмата, за да могат след това да се радват на обновените си домове. Видинският кмет допълни, че общината е отделила средства през тази година и за облагородяване на околоблоковите пространства с цел изграждане на по-добра инфраструктура и по-качествена жизнена среда.

Община Видин

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder