„Плакатна“ война във Видин

„Плакатна“ война във Видин

259 ще са секционните комисии в областта, съобщиха от РИК – Видин
4 са жалбите и сигналите, постъпили до момента в Районна избирателна комисия – Видин. Това съобщи на пресконференция днес, 23 март, председателят на РИК – Видин Павел Петков. Той коментира, че основно жалбите се отнасят до неправомерно разлепване на плакати и до унищожаване на плакатни материали на партии. По негова оценка, обаче, тази предизборна кампания, поне по отношение на сигналите и жалбите, протича относително спокойно в сравнение с предходни.
Справка на сайта на Районната избирателна комисия показва, че действително основна част от жалбите са за унищожаване или неправомерно разлепяване на плакатни материали. Две политически сили са подали сигнал, че гражданско движение разлепва своите плакати върху техни агитационни материали. Решението на РИК – Видин е, че такова нарушение действително има, но няма как да бъде установен точният извършител. С друго свое решение РИК – Видин задължава кметът на община Видин да премахне плакати на същото това гражданско движение, разлепени на места, различни от изрично упоменатите в заповедта на кмета места за допустимите места за разлепяне на агитационни материали.
Освен за подадени жалби, Павел Петков информира и за подготовката на изборите. Той съобщи, че изборните книжа и бюлетините вече са получени и на 25 март ще бъдат разпределени между общо 259 СИК, образувани на територията на област Видин за провеждане на изборите на 26 март. „На 25 срещу 26 март – събота срещу неделя – се сменя часовото време, така че апелът ми към членовете на секционните комисии е да си сверят часовниците, за да не се окаже, че на 26 март имаме комисии, в които не са се явили членове поради простата причина, че не са си актуализирали времето“, подчерта Павел Петков, като припомни, че изборният ден започва в 7:00 ч. сутринта и продължава до 20:00 ч. вечерта.

Екип: „ВидинВест“

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder