Топ вести
НАТО ще вложи 3 млрд. евро за да модернизира сателитната и комютърна техника

НАТО ще вложи 3 млрд. евро за да модернизира сателитната и комютърна техника

НАТО ще вложи 3 млрд. евро, за да модернизира сателитната си и компютърна техника в следващите 3 години, приспособявайки ги срещу новите заплахи. Целяща възпиране на хакерски атаки и други заплахи, включващи и иранските ракети, инвестицията подчертава това, че НАТО признава, че конфликтите се водят и в компютърните мрежи, а не само във въздуха, на земята или в морето.
Високопоставен служител от Агенцията за комуникация и информация на Алианса съобщи, че плановете включват инвестиции в размер от 1,7 млрд. евро в сателитни комуникации и в безпилотни летателни апарати. Все още не е ясно дали средствата ще се изразходват за изстрелването на нов комуникационен сателит или ще се проведе разширяване на капацитета на връзката чрез съществуващите сателити на САЩ. „В плановете, които трябва да бъдат одобрени от правителствата на държавите членки на Алианса, се предвижда изразходването на около 800 млн. евро за компютърни системи, които да помагат при ръководенето на ПВО и ПРО системите“, каза служител от НАТО.
Допълнителни 70 млн. евро ще бъдат вложени в защитата на 32 обекта на НАТО от кибератаки, а 180 млн. в по-сигурни мобилни комуникации за войниците на Алианса на бойните полета.

Източник: Actualno.com

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder