Пристигнаха първите туристи по българското Черноморие

Пристигнаха първите туристи по българското Черноморие

Сезонът по българското Черноморие започна с пристигането на първите 167 туристи на летище „Бургас“. Те са от Израел и ще почиват в Слънчев бряг. Така на практика, с ден по-рано от миналата година, започват да пристигат чужденците.
За да бъде гарантирано спокойствието на пристигащите, тази година на летището в Бургас са въведени допълнителни мерки за сигурност. Специални са за гражданите от Израел. Една от мерките е проверка на превозни средства за взривни вещества, която се извършва още на входа на аерогарата.
В зоната за пристигащи туристи от Израел бяха изненадани с народни танци и питка. Всеки един от туристите получи и по едно лале. В хотелските си стаи те завариха по едно специално приветствено писмо от министъра на туризма Стела Балтова. „Приветствам Ви с Добре дошли в страната на траките и розите, на уникалните природни пейзажи и прекрасните плажове. Сигурна съм, че тези от Вас, които идват за първи път в България ще бъдат очаровани от красотата й, но също изненадани от нейните богатства. Морските ни курорти предлагат не само море и пясък. По тези места може да се възползвате от безбройните възможности за културно-исторически туризъм, балнео и СПА процедури или просто да се насладите на разходка сред природата. Гурме туризмът е още една опция, която не бива да пропускате. Насладете се на прекрасните и традиционни ястия от българската кухня, опитайте качественото българско вино и сигурна съм, няма да съжалявате. Надявам се, че гостоприемството ни е един от факторите, повлиял на решението Ви да изберете България за своята почивка. Ние обичаме да посрещаме гости и вярвам, че ще съумеем да Ви покажем най-доброто от себе си и от нашата страна“, пише в приветственото си писмо министър Балтова до туристите.
Израелските граждани освен за хазартен туризъм, идват да посетят още културно-исторически обекти във вътрешността на България.

Източник: Focus news

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder