Румяна Арнаудова: Имаме гласни доказателства срещу Семерджиев

Румяна Арнаудова: Имаме гласни доказателства срещу Семерджиев

Няма доказателства на служебния министър на здравеопазването Илко Семерджиев да е бил оказван натиск, има обаче свидетелски показания срещу него, с които смятаме, че ще можем да убедим съда, че има извършено престъпление. Това съобщава говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.
Вчера бившия здравен министър Илко Семерджиев бе привлечен като обвиняем от прокуратурата. Здравния министър е обвинен в това, че на 24 март 2017 година е заплашил с уволнение директора на Изпълнителната агенция по лекарствата към Министерство на здравеопазването, ако не назначи посочен от него човек за свой заместник.
„Конкретните заплахи, които Семерджиев е отправил, са: „Мога да ви уволня, мога да ви направя и други неща“. Това е част от разговора и част от формата на принуда, които той е използвал. Преди това е поискал оставката на Стоименова, а тя е отговорила, че няма да си я подаде. Със заплашителен тон министърът е уточнил, че очаква на 27 март тя да назначи посоченото ѝ лице за свой заместник и че секунда повече няма да я чака. Така че има няколко думи с изключително заплашителен и настоятелен тон, които ние възприемаме като заплаха“, обяснява Румяна Арнаудова.
Няма запис на този разговор, не са използвани специални разузнавателни средства, но имаме свидетели и очевидци. С гласни доказателства смятаме, че ще можем да убедим съда, че има извършено престъпление, отбеляза главната прокурорка.
Според Арнаудова не е работа на Илко Семерджиев да дава предложения за назначаването на заместници и щом не е имало такива, очевидно не се е налагало.
Тя добави още, че прокуратурата все още не е приключила проверката по сигнал на Божидар Лукарски срещу служебния министър на икономиката Теодор Седларски за нерегламентирано назначение.

Източник: Darik news

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder