Топ вести
03.12.2023 - Програма за отбелязване на Коледните и Новогодишни празници във Видин
01.12.2023 - През декември всеки ден е Коледа с мобилното приложение на Yettel
01.12.2023 - Днес ще грейнат светлините на коледната елха във Видин
01.12.2023 - Близо 2,5 млрд. лв. за магистрали, пътища, ВиК проекти, саниране и проектиране в бюджета за 2024 г.
01.12.2023 - Министър Асен Василев: България се стреми в следващите 4-5 години да навакса нивата на заплатите до 70% от средноевропейските
01.12.2023 - Кампания за ограничаване разпространението на грипа организираха във Видин
01.12.2023 - Читалището в село Градец отбеляза 95 години от създаването си
01.12.2023 - Вечната класика по Коледа: как да приготвим вкусно свинско със зеле?  
01.12.2023 - Последен ден за плащане на авансовите вноски за 2023 година
01.12.2023 - Възраждане обжалва пред върховния административен съд резултата от изборите за кмет на Монтана
Задържаха осем души по разследването за атенатата в Санкт Петербург

Задържаха осем души по разследването за атенатата в Санкт Петербург

Общо осем души са задържани по разследването за атентата в Санкт Петербург. Шестима от тях са задържани в Петербург, двама в столицата. Всички те са от Централна Азия. Основното послание на Кремъл още от първия ден на атентата е, че Русия не е изолирана от общия проблем на тероризма в света.
Руските власти и президента Владимир Путин говориха за необходимост от солидарност с Русия и от засилване на международното сътрудничество в борбата с тероризма. В парламента прозвучаха предложения за ожесточаване на наказанията срещу нападателите, включително за връщане на смъртното наказание, макар че по-късно беше обявено, че законът няма да бъде приеман. Говори се и за ожесточаване на миграционния контрол, за възможно въвеждане отново на визи за гражданите на държавите от Централна Азия.
Шокът след това, което се случи в Санкт Петербург, постепенно отминава.
Според Оксана Дмитриева, която е депутат от Партията на ръста в Законодателното събрание на Санкт Петербург, атентатът ще доведе и до стагнация по отношение на проявите на опозиция в страната.
„Безусловно ще има политически последствия. И преди атентата нямаше много желание да се разрешават митинги. Властите неправилно разбираха уведомителния ред за шествие и демонстрация и смятаха, че може да разрешат или да не разрешат митинг в зависимост от политическата цел. Вероятно сега ще има „затягане на гайките“ при провеждането на масови мероприятия, но това е двустранна позиция. Опозицията ще се отнася внимателно, защото когато призоваваме хората да излязат на митинги, трябва да сме сигурни, че е безопасно за живота им. Така че и властта ще използва случилото се за свои цели, и опозицията трябва да бъде по-внимателна.“

Източник: Труд

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder