КАТ с нови камери на пътя

КАТ с нови камери на пътя

КАТ е с нови камери на пътя. Новите устройствата са три вида – мобилни, стационарни и с радар за средна скорост. Системата ще засича нарушенията на водачите в Пловдивско. Камерите ще следят и за това дали автомобилите, които минават, имат застраховка „Гражданска отговорност”.
Такъв вид система има вече на магистрала „Люлин”, където устройствата измерват скоростта на влизане и на излизане от тунела. Ще се поръчат още 15 стационарни камери, които ще се сложат на пътищата с най-много нарушения. Най-новият хит на пътя ще са преносимите камери – 84 на брой, всяка от които струва по близо 50 хиляди лева.
За голяма част от тях вече са обявени обществени поръчки и се очаква до края на годината да са на пътя. КАТ обещава да не крие в храстите и зад кофите за боклук новите преносими камери. „Те ще са в куфар и ще са на тринога. Ще се превозват в автомобилите и ще имаме места за контрол”, разказва Росен Рапчев от „Пътна полиция“ – ГДНП.
Устройствата ще се местят на различни пътни отсечки и няма да се оставят без надзор, за да не ги открадне някой. „Ще има задължително служител до тях”, добави Рапчев.

Източник: Darik news

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder