Поевтиняват вносните цигари

Поевтиняват вносните цигари

Раздвижване на цените на вносните цигари се забелязва на българския пазар. Докато цените на някои марки вървят нагоре, други ще поевтинеят. Явно вносителите търсят най-доброто за тях ценово ниво, като се има предвид търсенето на потребителите и новите по-високи акцизи, които влязоха в сила от началото на годината.
Слим цигарите на Karelia вече се продават по 5 лв. при досегашна цена от 4,90 лв.. Промяната доведе до изчезване от рафтовете на редица магазини на цигарите на старата цена. Явно хората купуват по повече кутии докато цигарите на ниски цени се изчерпят и магазините заредят от по-скъпите.
С цена от 5 лв. са и Karelia L, M и S в твърд пакет от 100 мм. Наред с това цигарите LD Blue Line и LD Violet Line от 102 мм в твърд пакет ще се продават по 4,60 лв. при досегашна цена от 4,70 лв. А дългото LD Red в овална кутия ще струва 4,50 лв. при стара цена от 4,70 лв., става ясно от регистъра с цените на тютюневите изделия на Министерството на финансите.
Друг метод на вносителите е да регистрират нови марки цигари като по този начин могат да ги продават в друга ценова ниша. Така в началото на месеца са регистрирани Marlboro Touch XL и Marlboro Fine Touch XL от 98 мм в овална кутия с цена от 5 лв. Със същата цена са и Marlboro Touch и Marlboro Fine Touch с активен филтър и дължина 85 мм.

Източник: 1 Ден

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder