Политолог: Партньорството между ГЕРБ и Обединени патриоти може да се окаже по-дълготрайно

Политолог: Партньорството между ГЕРБ и Обединени патриоти може да се окаже по-дълготрайно

Партньорството между ГЕРБ и Обединени патриоти може да се окаже по-дълготрайно, ако се измисли схема за поетапно и стъпаловидно увеличение на пенсиите, коментира политологът Първан Симеонов. Според политолога евентуалното увеличение на пенсиите ще е товар за държавата. По негово мнение изглежда, че това правителство ще залага на политика на доходите.
„В предишния мандат Обединени патриоти подкрепяха това управление, докато в настоящата ситуация ще бъдат част от него. Второ, Патриотите сега са доста незаобиколим фактор, виждате, че няма как да мине без тях. Трето, в настоящия момент се заличават притесненията за единството на Патриотите, защото участието във властта споява и ще спои парламентарната група и вътрешнокоалиционното взаимодействие. Четвърто, трябва да си даваме сметка, че Борисов ще се опитва да разделя и да владее, това е негов вроден политически инстинкт. На пето място трябва да отбележим, че вероятно ще има диференциация между Патриотите“, обяснява Първан Симеонов.
Според политолога едно от препятствията пред вероятното правителство на ГЕРБ и Обединени патриоти е усещането за социална несправедливост в обществото – сред работещите, от чийто заплати ще дойде увеличението на пенсиите, както и увеличението единствено на минималната пенсия.

Източник: Focus news

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder