Стартира операция за контрол на скоростта на територията на страната

Стартира операция за контрол на скоростта на територията на страната

Операцията се провежда по инициатива на TISPOL

От 6 часа на 19 април до 6 часа на 20 април „Пътна полиция“ ще проведе специализирана полицейска операция за контрол на скоростта. Операцията е организирана по линия на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция (TISPOL) и носи името „24 часа контрол на скоростта“. Целта е намаляване на пътнотранспортните произшествия, предизвикани от бързото шофиране. В рамките й екипите на „Пътна полиция“ ще са разположени в населените места, главните пътища, магистралите и третокласните шосета и ще следят основно за скоростта.
Подобна операция се провежда от TISPOL от 2013 г. Миналата година в нея се включиха 12 906 пътни полицаи от 22 страни на Европейския съюз, които провериха 2 463 622 моторно-превозни средства. Обобщено за целия ЕС е установено, че 4,97% от водачите на моторни превозни средства са шофирали с превишена от разрешената скорост.
Несъобразената скорост остава най-честата причина за катастрофите в област Видин, информират от сектор „Пътна полиция”. За първите три месеца на 2017 г., това нарушение е довело до 48 пътнотранспортни произшествия с три жертви и седем ранени. Най-много катастрофи – 62, са станали в населените места. 39 произшествия са възникнали по пътища І клас. През януари, февруари и март на териотрията на региона са били регистриани 115 катастрофи с три жертви и 13 ранени. За същия период на 2016 г. броят на пътнотранспортните произшествия е бил 124, с четири жертви и 16 ранени.

ОДМВР – Видин

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder