Затвор за пиян шофьор, убил велосипедист

Затвор за пиян шофьор, убил велосипедист

Окръжен съд – Монтана постанови осъдителна присъда от четири години „Лишаване от свобода“ за В. Емилов. Вечерта на 01.11.2015 г. в центъра на село Якимово, област Монтана, имало почерпка от новоизбрания кмет на селото. На празненството с лек автомобил „Опел“ пристигнал и подсъдимият, който преди това вече бил консумирал алкохол.
Към полунощ, след допълнително изпито количество алкохол по време на празненството, заедно със свидетеля Костов, подсъдимият отпътувал в посока гр. Вълчедръм. Там той закупил и пил уиски, след което потеглил към бензиностанция, където служителят отказал да му даде бира, тъй като Емилов нямал пари и бил видимо пиян.
Тогава подсъдимият отново се качил в автомобила, като Костов се качил на предната седалка до него, след което двамата отпътували към с. Якимово. По пътя, под влияние на изпития алкохол, на пътника му прилошало, Емилов спрял, слязъл от превознотосредство и го полял с вода, след което започнал да го тегли и го захапал. Не след дълго двамата продължили пътуването към селото. Стигайки до населеното място Емилов продължил да шофира с несъобразена скорост – 85 км./ч. при допустимата до 50 км./ч.
Към 05.30 ч., движейки се по ул. „Г. Димитров“, под влияние на алкохола, подсъдимият изгубил контрол върху управлението на автомобила и блъснал движещия се в същата посока велосипедист. От удара пострадалият мъж паднал на предния капак на „Опел“-а, блъснал се в предното стъкло на колата, след което тялото му било отхвърлено на 24 метра, а автомобилът се забил в оградата на близка къща.
Въпреки случилото се подсъдимият не спрял на мястото на инцидента, а отпътувал към края на селото, където по-късно полицейските служители открили колата му.
Пострадалият от катастрофата велосипедист бил откаран в болницата в гр. Лом, обаче от получените травматични увреждания същия ден починал.
На пътувалия в автомобила на Емилов свидетел Костов също била оказана медицинска помощ, като нараняванията му причинили временно разстройство на здравето, неопасно за живота.
Извършеното медицинско изследване на кръвта на подсъдимия е констатирало съдържание на алкохол в кръвта му с концентрация от 1.80 промила.

Източник: Darik news

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder