Топ вести
Над 200 души пострадаха при протести във Венецуела

Над 200 души пострадаха при протести във Венецуела

Вчера най-малко 223-ма души пострадаха при антиправителствените протести във Венецуела.
Според опозиционери при протестите на 19 и 20 април са арестувани 585 души. Опозицията съобщи, че масовите демонстрации ще продължат.
Страната преживява задълбочаваща се политическа криза. Причината за нея бяха решения на Върховни съд за правомощията на президента Николас Мадуро и парламента, както и забраната срещу един от лидерите на опозицията и изпълняващ длъжността губернатор на щата Миранда – Енрике Каприлес, да заема изборни длъжности в течение на 15 години.
От началото на месеца Венецуела е обхваната от организирани от опозицията големи протестни акции, които нерядко прерастват в стълкновения с полицията и безредици.
Правителствата на девет латиноамерикански държави осъдиха новите сблъсъци между протестиращи и полиция, и призоваха венецуелските власти да вземат мерки за прекратяване на насилието.
„Правителствата на Аржентина, Бразилия, Чили, Колумбия, Коста Рика, Мексико, Парагвай, Перу и Уругвай осъждат категорично насилието, вилнеещо във Венецуела, и изразяват съжаление, че призивите на международната общност демонстрациите да протичат спокойно и мирно без насилие, не бяха чути“, се казва в обща декларация на външните министерства, разпространена от аржентинското ведомство на външните работи и религиозните въпроси.
Властите на Венецуела трябва спешно да вземат мерки за гарантиране на основните права и запазване на социалния мир, се отбелязва в декларацията.

Източник: БТА

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder