Комисията по заетост класира заявките на работодателите по процедура „Обучения и заетост на младите хора“

Комисията по заетост класира заявките на работодателите по процедура „Обучения и заетост на младите хора“

Всички подадени заявки на работодатели от реалния сектор са класирани от Комисията по заетост за финансиране.
На 25 април, в Конферентния център на Областна администрация Видин се проведе заседание на Комисията по заетост към Областния съвет за развитие на област Видин, председателствано от областния управител Огнян Асенов.
На заседанието членовете разгледаха, оцениха и класираха заявките на работодателите, подадени по процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Обучения и заетост за младите хора” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.
В периода от 28.02.2017 до 15.03.2017г. в бюрата по труда, на територията на област Видин, работодателите са имали възможност да депозират заявки по посочената схема. Разпределените за областта средства за реализиране на процедурата са в размер на 1 702 153 лв. Подадени са 103 заявки, допуснати до класиране са 98 заявки. Процедурата по разглеждане, оценка и класиране на заявките е извършена въз основа на Методика за подбор и оценка, утвърдена от министъра на труда и социалната политика.
Комисията по заетост класира за финансиране всички подадени заявки на работодатели от реалния сектор и заявките на Община Видин и община Димово. В резервния списък остават заявките на общините Ружинци, Белоградчик, Чупрене, Грамада и Кула (общо 8 общини от област Видин са подали заявки за кандидатстване по програмата).
В края на заседанието членовете на комисията взеха решение да бъде изготвено и изпратено предложение до Министерство на труда и социалната политика и Агенция по заетостта, с копие до Националното сдружение на общините, при бъдещо обявяване на процедури за временна заетост да бъде прилаган диференциран подход към общините като бенефициенти, предвид факта че последните не са конкурентоспособни на фона на работодателите от реалния сектор.

Екип ВидинВест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder