Лидерът на ГЕРБ доволен от прокуратурата: Всички искахме румънски модел, ето го

Лидерът на ГЕРБ доволен от прокуратурата: Всички искахме румънски модел, ето го

„Използвам да поздравя и действията на прокуратурата. Всички искахме румънски модел. Това е румънският модел-като се събудиш сутрин да чуеш кого разследват. Бой по всички, така че да има превенция и да спре да се говори по тази тема, каквато и да е като съмнения за корупция. Който, където и както го заварят всичко трябва да се провери и да се повдигат обвинения“, посочи Бойко Борисов.
Борисов проведе среща в парламента с евродепутата от Консервативната партия Джефри ван Орден. Бойко заяви, че двамата не са говорили за енергетика. „България е много важна, защото точно в тези 6 месеца на нашето председателство ще бъдат решаващите преговори, тъй като за Брекзит се счита, че догодина до юли-август, трябва да приключи. България става изключително важна за тези преговори. Това е нещо, което се надявам, че българският парламент и партиите да съзнават колко важна става България в Европа“, каза лидерът на ГЕРБ.
Според него стабилността, спокойствието, разумът, отговорността пред Европа минава през България. „Господ така отреди – в най-сложния момент за Европа България да бъде център. Ние трябва да се възползваме от това, защото дава възможности в много посоки. Много ясно Европа знае, че евроатлантическата ориентация е водещото в нашата политика“, посочи Бойко Борисов и заяви, че трябва да има министър с ресор за председателството. Относно това, че Деница Златева е съобщила, че няма да се съгласи да участва в кабинета на Борисов, той каза, че е факт, че БСП не са конструктивни и приказват само на думи само, за да подлъжат хората, че са конструктивни по национални теми. „Няма по-важна тема днес, защото в темата европредседателство е включена и национална сигурност. В Европа се интересуват вече в България и догодина най-вече. Предложихме прагматично решение по тази тема, което да ни обедини – безспорен добър професионалист, навлязъл в материята и работил вече по въпроса и щеше да стане добре. Те искат да няма председателство, искат да рушат и най-силното им са конспиративните действия. Никой не може да ме упрекне, че не положих всички усилия да има стабилност, обединеност в политическата класа, за да направим едно председателство“, заяви още Борисов.

Източик: Actualno.com

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder