Топ вести
Община Враца ще ремонтира пътища в селата Веслец и Горно Пещене

Община Враца ще ремонтира пътища в селата Веслец и Горно Пещене

През настоящата година ще бъдат инвестирани над 20 000 лв. за пътищата в селата Веслец и Горно Пещене . Това каза кметът на Община Враца Калин Каменов на проведените изнесени срещи с жителите на двете населени места, съобщиха от пресцентъра на Община Враца. На срещите, които кметът Каменов започна през месец април, присъстваха още директорите на дирекции в Общината Десислава Нешева и Нина Калеева, директорът на дирекция „Бюро по труда“ Маргарита Ангелова, директорът на „Социално подпомагане“ Нели Стоянова, началник район „ВиК – Враца“ ЕООД Тихомир Поповски и общинският съветник Деян Бенински.
Срещата се проведе в салона срещу кметството в село Веслец, където Каменов беше посрещнат от кмета на селото Генади Христов. „Тази година Община Враца отпуска сумата от 10 000 лв. за асфалтиране на ул. „Ленин“ като средствата за ремонт са включени в бюджета за 2017 г.“, каза пред жителите на селото кмета Каменов.
В рамките на срещата бе повдигната темата за качеството на водата, уличното осветление и работа по социални програми. На въпросите бяха дадени отговори и поети ангажименти за разрешаването им.
Жителите на селото споделиха за необходимостта от облагородяване на детската площадка до кметството и ремонтиране на съоръженията ѝ. Кметът Калин Каменов заяви, че заедно с доброволци от селото проблемът ще бъде решен и Веслец ще има по-добро място за отдих и развлечение.
В село Горно Пещене срещата се проведе в салона до кметството. „През изминалата година в селото са извършени дейности, свързани с благоустрояването и подобряването на инфраструктурата за сумата от над 400 000 лв. Асфалтирана е уличната мрежа по Фонд „Солидарност“ и е извършен ремонт на язовир „Мраморчица“. Село Горно Пещене е сред населените места в Общината, където са извършени най-много ремонтни дейности по уличното осветление.“ – каза пред присъстващите кметът на Община Враца. Каменов допълни още, че през настоящата година са предвидени 10 000 лв. за изкърпване на ул. „9-ти септември“.
В село Горно Пещене бяха обсъдени теми свързани с подмяна на част от уличното осветление, възможностите за участие в програми за заетост, както и за поставяне на указателна табела преди населеното място.
Изнесените приемни в Община Враца с кмета Калин Каменов и експерти продължават.

Източник: Focus News

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder