Топ вести
Съдия Генадиева представи концепцията си за управление на Административен съд – Видин

Съдия Генадиева представи концепцията си за управление на Административен съд – Видин

Четири основни цели си е поставила в стратегията си за управление на Административен съд – Видин през следващите пет години новата председателка на съдебната институция съдия Антония Генадиева. Както ВидинВест съобщи, на 21 април 2017 година съдия Генадиева официално встъпи в длъжност, след решение на съдийската колегия на Висшия съдебен съвет. На пресконференция днес, 27 април, новата ръководителка на Административен съд – Видин представи своята концепция за управлението на съдебната институция.
„На основа на дългогодишния ми опит като съдия – първо в Окръжен съд – Видин като младши съдия, в Районен съд – Видин като районен съдия и в последствие от самото създаване на Административен съд – Видин като административен съдия и после като заместник на административния ръководител, подхождам с чувство за отговорност и осъзнавам, че тази позиция е тежка и значима“, сподели новата административна ръководителка на Съда, като изрази надежда, че ще успее да на надгради постигнатите от предходния председател резултати. „Успешното управление е свързано приемствеността – създадените добри практики и работещите механизми за управление трябва да бъдат продължени и, по възможност, да бъдат доразвити. Това е пътят, по който ще се утвърди авторитетът не само на Административен съд – Видин, но и на цялата съдебна система“, заяви съдия Генадиева. Тя сподели, че ще разчита на подкрепата както на своите колеги съдии, така и на предходната председателка на съдебната институция.
Съдия Генадиева посочи, че стремежът й ще е с работата си Административен съд – Видин да покрива европейските стандарти в правораздавателната дейност. Усъвършенстване на управлението на Съда, за да се гарантира законност, независимост, справедливост, безпристрастност, бързина и прозрачност на съдебния процес; постигане на по-висока ефективност и ефикасност в управлението и изразходването на бюджетните средства на Съда; развитие на кадровия потенциал за постигане на по-компетентно и качествено правосъдие и по-високо ниво на административно обслужване и надграждане на способите за комуникация на Съда с обществото; въвеждане на нови механизми и инструменти за отчетност, предвидимост и публичност в работата за повишаване на общественото доверие – това са четирите основни цели, които новата ръководителка на Административен съд – Видин е посочила в стратегията си за управление на съдебната институция. А една от основните задачи на съдия Генадиева ще е да съдейства, за да приключи ремонтът на новата сграда, в която Административен съд – Видин предстои да се премести, като надеждата на председателката на Съда е, че това ще се случи до края на годината.
„Надявам се, за постигането на така поставените цели, на подкрепата на всички магистрати и съдебни служители в нашия съд – мисля, че заедно ще продължим да отстояваме независимостта на Съда, компетентността и безпристрастността си и да бъдем максимално справедливи. И се надявам да удовлетворим по този начин очакванията на обществото за ефективно, бързо, предвидимо, качествено правораздаване“, каза в заключение съдия Антония Генадиева.

Екип ВидинВест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder