Народните представители създадоха комисия за установяване на радиоактивно замърсяване на питейните води

Народните представители създадоха комисия за установяване на радиоактивно замърсяване на питейните води

Народните представители приеха предложението за създаване на Временна комисия за установяване на потенциално опасните и конкретни случаи на радиоактивно замърсяване на питейни води на територията на страната, причините за тяхното възникване и последиците за здравето на гражданите. Предложението за създаването на комисията на ПГ на „БСП за България“ бе прието.
Временната комисия ще се състои от 10 депутати и трябва да предложи законодателни промени, действия и мерки за преодоляване на съществуващите рискове и заплахи за околната среда, живота и здравето на гражданите.
Александър Ненков от ГЕРБ предложи срокът на комисията да бъде 2 месеца, а не както БСП предлагат – 3. „Темата е толкова важна, че колкото повече продължава, толкова по-малко хората ще бъдат запознати“, каза Ненков. Предложението му бе прието.
От ГЕРБ предложиха Станислав Нечев и Александър Ненков за членове на комисията. От БСП предложиха Атанас Костадинов за член и Манол Генов за председател. Предложенията на „Обединените патриоти“ са Георги Колев за председател и Йордан Апостолов за член. Джевдет Чакъров и Джейхан Ибрямов бяха предложени за членове от ДПС. Полина Христова и Андон Дончев са предложенията на членове на комисията на ПГ на „Воля“. Членовете на комисията бяха одобрени, а за председател бе избран Георги Колев от „Обединени патриоти“.

Източник: Focus news

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder