България поставя камери на границата със Сърбия

България поставя камери на границата със Сърбия

МВР ще се опита да спре трафика на мигранти през западната ни граница, като постави камери до браздата със Сърбия, става ясно от обществена поръчка, обявена преди месец. Близо 5 млн. лв. ще отидат за изграждането на шест наблюдателни поста в зоната на граничното управление Брегово. Парите са от отпуснатите от Европейската комисия 320 млн. лв. Освен тази поръчка е обявена още една – за възстановяване на видеонаблюдението в зоната на Калотина. Там става дума за два поста и това ще струва малко над 400 хил. лв.
Границата със Сърбия е лесно пробиваема и всяка седмица МВР регистрира стотици хванати при опит за преминаване към Западна Европа. За първите три месеца на годината там са арестувани 1317 души. Колко успяват да се промъкнат, не е ясно, но няколко пъти от сръбска страна заявяваха, че българските власти умишлено пропускат нелегални имигранти към границата.
Камерите също не са гаранция за пресичане на трафика – с големи надежди бе изградено и видеонаблюдението на турската граница, но впоследствие се оказа, че са нужни още няколко милиона, за да се възстанови работата му. Освен това там липсваха датчици за движение, което пък правеше преминаването на оградата много лесно, и се наложи МВР да обяви поръчки за нова техника.

Източник: Darik news

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder