Двама сирийци и трима българи обвинени за трафик на мигранти

Двама сирийци и трима българи обвинени за трафик на мигранти

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на петима участници в организирана престъпна група за превеждане на чужди граждани през територията на страната. Трима от тях са задържани на 27 април 2017 г. в София и Харманли при специализирана операция на ДАНС, ГДБОП и Специализираната прокуратура. Другите двама от групата са вече с наложена мярка „Задържане под стража“ от Русенския районен съд по друго дело.
По време на специализираната операция на 27 април са задържани ръководителят на групата Лазгин Мустафа, сирийски гражданин, със статут на бежанец, Али Мохамед – също сириец с хуманитарен статут и българинът Радослав Янков. При извършените претърсвания и изземвания в превозните средства и ползваните от тях жилища са намерени множество мобилни телефони, СИМ карти, преносими компютри, документи за финансови преводи, чужди документи за самоличност и други доказателства за престъпната им дейност. Другите двама от групата – Ивайло Димов и Мартин Димов, са задържани в Русе по друго дело. Те също са привлечени като обвиняеми за незаконен трафик на мигранти, предстои материалите по предишното им дело да бъдат присъединено към досъдебното производство на Специализираната прокуратура.
С прокурорски постановления на тримата задържани в София и Харманли е наложено задържане до 72 часа. На 29 април 2017 г. в Специализирания наказателен съд наложи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от тях.

Източник: Actualno.com

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder