Сдружение „Активно общество“ посети Ново село

Сдружение „Активно общество“ посети Ново село

Представители на сдружение „Активно общество“ посетиха Ново село като част от кампанията „Спаси едно дърво“.
Радослав Георгиев – председател на сдружението представи на ученици от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Ново село тригодишната история на кампанията. Екологичната инициатива „Спаси едно дърво“ в област Видин се реализира като част от дейностите за организиране на свободното време за младежи по проект „МИКЦ Активно общество“. Чрез проекта сдружение „Активно общество“ е Младежки информационно-консултантски център Видин към Министерството на младежта и спорта.
От Активно общество припомнят, че младежкият център реализира дейности на територията на цялата област Видин и ще посетят всяка община от областта.
Екипът на сдружението посети и Народно читалище „Земеделец-1874“ – Ново село като остави обособена кутия за събиране на непотребна хартия.
„Приятно изненадани бяхме от това, което заварихме в Общинска администрация Ново село. Във всяка стая в администрацията има поставена кутия и събирането на хартия е практика установена от предходните издания на кампанията. Кампанията „Спаси едно дърво“ се реализира толкова добре в община Ново село, тъй като тук имаме изграден клон на сдружение „Активно общество“, с председател Иван Базов“, разказа още инж. Георгиев. Той припомни и за активността на организации и институции от Ново село в предходните години и засаждането на общо над 100 дръвчета във всяко населено място от общината.

От сдружение „Активно общество“ приканват всички, които иска да се включат в кампанията „Спаси едно дърво“ да се свържат с организацията на:
гр. Видин, пл. „Бдинци“ № 2
тел.: 0894 23 22 54 – инж. Радослав Георгиев
0888 70 16 27 – Емил Иванов
http://aktivnoobshtestvo.org/
https://www.facebook.com/Aktivnoobshestvo/
mail: aktivnoobshtestvo@gmail.com


Екип ВидинВест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder