Шофьорът, предизвикал катастрофата край село Смоляновци, остава в ареста за 24 часа

Шофьорът, предизвикал катастрофата край село Смоляновци, остава в ареста за 24 часа

Турският водач на тежкотоварен камион, предизвикал катастрофа с автобус край село Смоляновци, остава в ареста за 24 часа. 36-годишният турския гражданин с инициали С.Ч. при управление на товарен автомобил седлови влекач „Daf XF модел 105.460” и прикачено към него ремарке при спускане в десен завой на мокър път губи управление над управлявания от него товарен автомобил, при което прикаченото ремарке се поднася, навлиза в насрещната лява лента на пътното платно и удря насрещно движещия се автобус „Мерцедес 0350” с монтанска регистрация, собственост на монтанска фирма, с 57-годишен водач с инициали К.И. от гр. Монтана, изпълняващ редовна автобусна линия гр. София – гр. Белоградчик. При удара автобусът напуска пътното платно и се преобръща извън пътното платно.
Вследствие на възникналото ПТП на място е загинала 21-годишна пътничка от автобуса от Белоградчик. За лечение в МБАЛ – Монтана са транспортирани 8 пътници от автобуса: три жени на 35 г., 71 г. и 35 г. от област Видин и град Монтана, двама мъже на 59 г. и 38 г. от Белоградчик, мъж на 81 г. от София, 30-годишен от с. Белотинци, 58-годишен от гр. Монтана. Останалите петима пътници от автобуса са били прегледани в МБАЛ Монтана и освободени поради получени леки наранявания и охлузвания.
В МБАЛ Видин са прегледани и освободени без сериозни наранявания 39-годишен мъж от гр. Белоградчик и 45-годишна жена от гр. София. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Монтана.

Източник: Focus News

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder