Топ вести
Загиналите при катастрофата край Разград са трима свещеници

Загиналите при катастрофата край Разград са трима свещеници

Трима свещеници са загиналите при зверската катастрофата край Разград тази нощ. Единият от загиналите е игуменът на Басарбовския манастир архимандрит Антоний, с него са пътували йеродякон Софроний, също от Басарбовския манастир и свещеник Венелин Попов, ефимерий в русенското село Нисово.
Тежкият инцидент е станал около 23:00 ч. снощи на околовръстния път на Разград. На километър след мотел „Пътна среща“ преди разклона за Кубрат автомобил „Форд Фокус“ излязъл от пътя и катастрофирал. От удара колата се разцепила и се запалила.
Часове наред телата на загиналите в пожара, последвал катастрофата, останаха неидентифицирани. Аутопсията на останките обаче потвърдила съмненията, че загиналите са духовни лица.
Освен това край колата имало части от кръстове и църковна утвар, ключове от църковни двери, както и калимавка, каквито носят православните свещеници.
Двама души загинаха в катастрофа между селата Овчарово и Паскалево
Автомобилът е собственост на 42-годишен свещеник от Басарбовския манастир. По данни на игумена на манастира той заедно с 35-годишен свещеник се връщали от погребение на свой колега в Поморие.
Продължават процесуално-следствените действия под ръководството на Окръжната прокуратура в Разград за установяване на причините и самоличността на загиналите.

Източник: ДарикНюз

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder