Очаква се интензивен трафик в цялата страна

Очаква се интензивен трафик в цялата страна

Започва нова поредица от почивни дни и се очаква натоварен трафик в цялата страна. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със скорост, съобразена с пътните условия, да спазват въведените ограничения, сигнализация и указанията на „Пътна полиция“, която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението. АПИ апелира шофьорите да спазват правилата за движение и да не използват аварийните ленти по автомагистралните участъци за по-бързо придвижване.
През днешния последен работен ден преди Гергьовден, от 16:00 ч. до 20:00 ч. ще бъде ограничено движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените пътища. Целта е повишаване на безопасността при пътуване и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата.
Тежкотоварните камиони ще бъдат спрени и в последния почивен ден – 8 май от 14:00 ч. до 20:00 ч. Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари.
За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност днес от 12:00 ч. до 20:00 ч., и на 6 май от 08:00 ч. до 14:00 ч. ще има две ленти за излизащите от София по път Е-79.
На 8 май от 10:00 ч. до 20:00 ч. в същия участък ще има две ленти за влизащите в София.
Поради продължаващите ремонтни дейности на тръбата за Варна на тунелите „Витиня“ и „Ечемишка“ на магистрала „Хемус“ преминаването през съоръженията ще се осъществява двупосочно в тръбата за София.
Поради по-бавното предвижване при извършването на строителни работи и временната организация на движение, е необходимо шофьорите да предвидят повече време за пътуване, отбелязват от АПИ.

Източник: Darik News

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder