Топ вести
Румен Радев: Опасната тенденция за отлив на кадри от армията трябва да се прекрати

Румен Радев: Опасната тенденция за отлив на кадри от армията трябва да се прекрати

Опасната тенденция за отлив на кадри от Българската армия трябва да бъде прекратена, каза държавния глава Румен Радев. Според негое без решаването на този проблем не можем да имаме боеспособни въоръжени сили.
„Необходима е дългосрочна политика за прекратяване на опасната тенденция на отлив на личен състав от въоръжените сили. За решително издигане на социалния статус и на престижа на военната професия. Необходимо е, разбира се, да се търси балансът между двата важни компонента във въоръжените сили – човешкият фактор и материалните средства. В това отношение и политическото, и висшето военно ръководство ще имат своите огромни изпитания, защото всички тези средства, които се очаква да бъдат вложени в отбраната, трябва да градят способности по най-ефективен начин“, отбеляза президента.
Румен Радев удостои бригаден генерал Михаил Попов с висше офицерско звание „генерал-майор” и го назначи за командир на Сухопътните войски.
С висше офицерско звание „генерал-майор” бе удостоен и съветникът на президента по военната сигурност – бригаден генерал Данчо Дяков.

Източник: Darik news

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder