Храмов празник в Белоградчик

Храмов празник в Белоградчик

На 6 май, когато православната църква почита паметта на Св. вмчк Георги Победоносец, храмът в Белоградчик, носещ неговото име, чества своя празник. Още от ранна сутрин в черковния двор започнаха да се стичат миряни.
Празничното благослужение започна с Утреня, следваха – света Литургия, Водосвет и освещаване на празничната трапеза, отслужени от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, в съслужение с Негово Високопреподобие архимандрит Антим – протосингел на Видинска света митрополия, Негово Високоблагоговейство свещено иконом Рафаил – архиерейстки наместник на Белоградчишка духовна околия, и духовници от Видинска епархия.
В своята проповед Белоградчишкият епископ Поликарп благодари за съпричастността на миряните дошли да почетат празника на св. Георги и предаде сърдечните пожелания на Видинския митрополит Дометиан за здраве, благоденствие, мир и любов!
Всички миряни опитаха вкусно приготвения празничен курбан. Този ден винаги се превръща в своеобразен празник не са мо за вярващите християни, но и за всички жители и гости на града.


Екип ВидинВест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder