45 години Профилирана природо-математическа гимназия „Екзарх Антим I”

45 години Профилирана природо-математическа гимназия „Екзарх Антим I”

Видинската математическа гимназия „Екзарх Антим I” отбеляза 45-годишния си юбилей. На тържествения концерт по този повод, който се състоя в залата на Драматичния театър, почетен гост бе Цветан Асенов, заместник-кмет по устройство на територията и развитие на инфраструктурата на Община Видин и бивш възпитаник на гимназията. Той връчи на директора на учебното заведение Румяна Петрова поздравителен адрес от името на кмета Огнян Ценков.
В адреса г-н Ценков поздрави Видинската математическа гимназия „Екзарх Антим I“ за 45-годишнината от създаването й.
Кметът на Видин изрази благодарност за всеотдайността и ентусиазма към всички учители и ученици, бивши преподаватели и възпитаници и като цяло на хората, свързали житейския си и професионален път с гимназията. Пожела им да защитават с чест и достойнство постигнатото досега и да продължават да се борят за мечтите си.
Математическата гимназия е основана през 1972 година. Досега дипломираните зрелостници са 4051. С плакети за изключителен принос в развитието на учебното заведение бяха отличени бивши директори и учители. За постигнати успехи и високи постижения в различни области бяха наградени изявени ученици.
В тържествения концерт взеха участие Деян Каменов-Дидо, много възпитаници на училището, които показаха своя талант да рецитират, пеят и танцуват, а препълнената зала аплодира изпълненията им.


Екип ВидинВест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder