Топ вести
Българската федерация по мотоциклетизъм спира активна дейност

Българската федерация по мотоциклетизъм спира активна дейност

Днес, на специална пресконференция, проведена веднага след откриването на Гран при на Севлиево бе обявено, че БФМ спира активна дейност от 15 май тази година. „Дървената“ ваканция в която излиза федерацията ще бъде до окончателното решаване на проблема с дълговете ѝ към FIM. Така всички състезания под шапката на БФМ ще бъдат отложени.
На пресконференцията присъства лично шефът на Европейския мотоциклетен съюз д-р Волфганг Сръб, който е официален гост на провеждащото се в Севлиево състезание. Той изрази възмущението си и неразбирането си, защо страната не помага на федерацията. Като пример от него, за държавна помощ бе дадена Латвия, където държавата е платила таксите на федерацията за три години напред.
На пресконференцията присъства и Румен Петков, който съобщи, че федерацията ще преустанови работата си от 15 май тази година. Петков сподели, че плануваните до тогава състезания ще бъдат проведени. Той сподели, че въпреки плащанията които председателя на федерацията Богдан Николов е направил към FIM, БФМ продължава да задлъжнява и това обезмисля нейното съществуване. Според него е крайно време, държавата да започне да помага на спорта.
Така до 15 май остава да се проведе още едно състезание, което е по мотокрос, а домакин на надпреварата ще бъде град Левски в уикенда 13-14 май.

Източник: LAP.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder