Полицейска операция затвори гара в Париж

Полицейска операция затвори гара в Париж

Полицията на Франция извърши операция на Северната гара в Париж, заради която евакуира пътниците от коловозите и чакалните и отцепи района.
Органите на реда влязли в гарата в 23.00 ч. местно време. Полицейските служители са се насочили към влак, идващ от Валенсиен на коловоз 10. След това започнала евакуация на сградата на гарата. Полицаите издирват трима души, смятани за опасни, за които бил подаден сигнал, че са именно във влака от Валенсиен.
В интернет форум пътник, намирал се на влак, спрял на гарата, разказва, че полицаите са накарали всички да вдигнат ръце и после са започнали да проверяват хората. След това пътниците са били сваляни от влака вагон по вагон и са били насочени към ресторант на гарата, където отново са били проверени.
Бенжамен, на 29 години, който идвал с влак от Лил, разказва, че заедно с останалите пътници бил помолен от полицията да напусне гарата. На излизане те се натъкнали на полицейска бригада за интервенции при извънредни ситуации тогава някои хора се изплашили и настъпил кратък миг на паника. Клер Шиниъд, на 19 години, разказва, че полицията е била навсякъде около и в гарата и че полицаи са казали на хората да напуснат бързо зоната.
По-късно полицията започна поетапно да отваря парижката Северна гара. В Twitter полицията написа: „Край на проверката, започна поетапното завръщане към нормалната работа на Северната гара“.
Властите не съобщиха повече подробности за операцията и изхода от нея. Органите на реда издирвали във влак на гарата трима опасни индивиди, след като получила сигнал, че те са там.
Северната гара е невралгична точка във френската столица, тъй като там тръгват много местни и международни влакове, в това число и високоскоростните влакове Евростар за Лондон. В района има и станция на метрото.

Източник: Darik news

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder