Вече и деца се занимават с наркопроизводство

Вече и деца се занимават с наркопроизводство

Потресаващи резултати даде акция на полицията в Сандански по линия на наркоразпространението. И 13-годишни почнаха да садят канабис.
В местността „Калинките“, в землище на Сандански, е открита леха с метална конструкция и найлон върху нея, на която са засети тревисти растения с общо тегло около 32 грама, реагиращи положително на канабис. Разследването довело до два адреса в курортния град. При извършване на проверка е установено, че у 13-годишно момиче от първия адрес са открити около 2,5 грама семена, реагиращи положително на канабис, а у 13-годишно момиче на втория адрес около 0,5 грама семена и около 12 бр. стръка тревисти растения с общо тегло около 12 грама, които след направен полеви тест са реагирали положително на канабис. За случая е уведомена РП-Сандански.
Органите на реда спрели за проверка и три момчета в Сандански на улицата. Те били на възраст 17, 16 и 15 години и тримата от града. У 16-годишният е намерено и иззето пакетче с около 3,45 грама канабис. По случая е образувано досъдебно производство.
В Благоевград пък е извършена проверка на лек автомобил „Фолксваген Пасат“, при която е намерена и иззета около 1,7 грама тревиста маса, реагираща положително на канабис. Същата е предадена с протокол за доброволно предаване от 17-годишен младеж от Благоевград.
Полицията в Пиринско отчита все по-тревожни данни за масово ползване на опиати от младежи, една част от които след дрогиране се качват да управляват автомобили.

Източник: Труд

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder