Топ вести
До края на юни трябва да са готови тунелите Витиня и Ечемишка

До края на юни трябва да са готови тунелите Витиня и Ечемишка

До края на юни тунелите „Витиня“ и „Ечемишка“ на АМ „Хемус“, които в момента са в ремонт, трябва да бъдат отворени за движение. Разпореди министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, който направи инспекция на място.
Вчера Нанков провери как се изпълняват строително-ремонтните дейности на съоръженията заедно с председателя на Управителния съвет на Агенцията „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов. Нанков е възложил денонощен режим на работа за дейностите, които позволяват това, посочват от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройство (МРРБ).
По думите на министъра, за да не се образуват задръствания в разгара на летния туристически сезон, е добре планираният ремонт на лявата тръба на тунел „Витиня“ да започне след него. Министърът изрично е отбелязал, че с близо два месеца е бил забавен ремонтът на моста на магистралата след Витиня.
Амбицията на регионалното министерство и АПИ е ремонтът на моста да приключи до края на юли, за да не се пречи на пътуващите към морето през август, когато традиционно трафикът е най-натоварен.
Ремонтът на тръбата на тунел „Витиня“ по посока Варна започна на 27 юни м.г. Той включва възстановяване и усилване на тунелната облицовка, хидроизолация, обновяване на пътната настилка, на електрическата и вентилационната инсталация, ново LED осветление, системи за видеонаблюдение и пожароизвестяване.
Ремонтните дейности продължават по-дълго от първоначално предвиденото поради по-големия обем работа, която бе установена, че е необходимо да се извърши в хода на ремонта, на комплексността на предприетите действия и тяхната последователност. Сроковете бяха удължени и заради изключително тежките метеорологични условия през зимните месеци, припомнят от министерството.
До момента в тунела са извършени около 65% от предвидените дейности. Тунелът е с нова хидроизолация, с дренажни и колекторни системи и водопроводи. Финансирането на ремонтно-възстановителните дейности през 2017 г. е осигурено от бюджета на АПИ.
Тунел „Витиня“ е в експлоатация от 1984 г. Последният му ремонт е преди 27 години, когато е извършено осушаване на облицовката в съоръжението, припомнят от ведомството.

Източник: Darik news

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder