Новият областен управител на Видин Албена Георгиева официално пое поста

Новият областен управител на Видин Албена Георгиева официално пое поста

Днес в Областна администрация – Видин се проведе церемония, на която новият областен управител Албена Георгиева, символично прие поста от предшественика си Огнян Асенов. Припомняме, че с решение на Министерския съвет вчера, 10 май, Георгиева беше назначена за областен управител на Видин. На церемонията по приемането на поста присъстваха кметът на община Видин Огнян Ценков и секретарят на Общината Иванела Андреева.
Бившият вече областен управител Огнян Асенов определи своя мандат като „кратък, но съдържателен“.
„В този мой, макар и кратък мандат, беше финализиран въпросът с учредяването във Видин на филиал на Русенския университет. Тук е ролята на всички, които в периода от поставянето на идеята до приемането на акта на Служебния кабинет от 3 май, имат своя принос за разкриването на този филиал“, посочи Огнян Асенов. Сред постигнатите успехи той изброи още недопускането на смущения в работата на Областна администрация – Видин, както и добрата организационно-техническа подготовка за провеждането на изборите за 44-то Народно събрание.
Огнян Асенов пожела успех на новия областен управител Албена Георгиева, като допълни, че горещо й пожелава в рамките на нейния мандат да бъде реализиран скоростният път Видин – София. Успех на Георгиева пожела и кметът на Видин – Огнян Ценков, като припомни, че заедно с нея са работили в един екип – визирайки периодът, през който самият той беше заместник областен управител – и изрази увереност, че и занапред тези добри взаимоотношение ще продължат.
При приемането на поста Албена Георгиева сподели, че в работата си ще стъпи на опита, придобит през двете години, в които беше заместник областен управител на Видин. „Считам, че като заместник областен управител през изминалите две години съм имала прекрасната възможност да опозная колектива – тоест няма да губим време във взаимно опознаване, тъй като съм работила с колегите експерти от Областна администрация изключително добре – считам, че те са професионалисти и съм сигурна, че нашата добра съвместна работа ще продължи и занапред“, заяви Георгиева.
Като свои основни приоритети тя посочи задържането на младите хора във Видин, справянето с демографската криза и с безработицата в региона. Георгиева увери, че ще работи за ефективна междуинституционална комуникация с местната власт и териториалните звена на изпълнителната власт.
„Сигурна съм, че всички ние ще бъдем съмишленици в нашата обща борба в името на Видинския регион“, сподели новият областен управител. „Моята визия за добре работеща администрация е тя да бъде ефективна, прозрачна и обърната с лице към хората“, подчерта още Албена Георгиева. Новият областен управител обясни още, че има визия за екипа си, но ще обяви хората, с които ще работи, малко по-нататък във времето.


Екип ВидинВест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder